06.09.2017.

Састанак новог руководства Удружења са судијама

Састанак новог руководства Удружења са судијама

У оквиру почетка посета новог руководства Удружења судија прекршајних судова са  чланством  Удружења, 06. септембра 2017. године, одржан је консултативни са судијама, подручја и региона Прекршајног суда у Ваљеву, Прекршајног суда у Лозници и Прекршајног суда у Шапцу.

Председник Удружења, господин Милан Мариновић, презентовао је најновија актуелна питања која се тичу положаја судија прекршајних судова, заједнички предлог промена Устава Републике Србије у делу који се односи на правосуђе, Школу прекршајног права, као и овогодишње саветовање судија прекршајних судова које ће се одржати у Кладову.

Чланство Удружења је изразило подршку новом руководству и активностима и изразило незадовољство својим неједнаким статусом у односу на судије других судова, али поздрављају напоре које руководство Удружења улаже у решавање тог питања. Након презентовања свих активности које смо имали, пре свега, по питању статуса судија прекршајних судова, донет је заједнички закључак да се мора остварити континуитет и даље наставити у правцу измена Закона о судијама.
 

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења