27.10.2017.

Одржано Годишње саветовање судија у Кладову

Одржано Годишње саветовање судија у Кладову

У Кладову је у периоду од 24- 26. октобра 2017. године одржано редовно Годишње саветовање судија прекршајних судова и Прекршајног апелационог суда, на тему „Положај судија прекршајних судова у контексту поглавља 23“.

Саветовању, које је самостално организовало Удружење судија прекршајних судова Републике Србије,  је присуствовало преко 350 судија и гостију из земље и региона. У уводној речи, судијама су се обратили, председник Главног одбора Удружења судија прекршјних судова и председник Прекршајног суда у Београду, Милан Мариновић, , вршилац функције председника Прекршајног апелационог суда, Леонида Поповић, , директор Агенције за борбу против корупције, Мајда Кршикапа, , Заштитник грађана,  мр Зоран Пашалић, председник Адвокатске коморе Србије, Виктор Гостиљац, председник Вишег суда за прекршаје Црне Горе, Миливоје Рашовић, као и члан Високог савета судства, госпођа Славица Газивода Милошевић.

На тродневном саветовању обрађено је више од петнаест различитих тема из области прекршајног права, размењена су искуства и приказани примери добре праксе, али и учвршћена сарадња између прекршајних судова и Прекршајног апелационог суда.

 

Погледајте галерију слика овде

* Кључну реч за претрагу унесите ћирилицом

Пријатељи удружења